Impressie training Sterk in Werk

groepsfoto

Loopbaantraining, Sterk in Werk, wat heeft deze training de deelnemers gebracht?

In 4 ochtenden zijn de deelnemers aan de slag gegaan met hun persoonlijke loopbaanvraag. Tussendoor hebben ze steeds opdrachten uitgewerkt en zijn in gesprek gegaan met hun collega’s, vrienden en familie.

Linda weet welke projecten bij haar passen en tegelijkertijd maakt zij nu vanuit rust de keuze welke projecten ze echt oppakt. Balans werk en privé is een centraal thema.

Cynthia weet nu dat haar huidige doelgroep zeker ook bij haar past. Ze kan luisteren zonder oordeel en beseft dat ze zelf haar plek in mag nemen. Creativiteit is voor Cynthia een sleutel begrip. De balans werk en gezin is van groot belang. Cynthia gaat haar stem meer laten horen. Heeft al de voorbereiding van een teamdag op zich genomen.

Ruud heeft een indringende film gemaakt over het thema afstand en nabijheid. Hij stelt zichzelf daarin verschillende vragen. Wil hij met jeugd, jongeren gaan werken en wat is daarin essentieel? Hij wil zijn ervaring met verschillende doelgroepen vergroten. Werken in de jeugdhulpverlening heeft zijn volle aandacht.

Ellen wil de opleiding tot apothekersassistent gaan volgen. Ze beseft dat ze, vanuit goed weten wat ze wil en kan en nodig heeft, een gezondere keus wil maken als het gaat om haar volgende loopbaanstap.

Joanne heeft in de breedte van haar leven een actieplan uitgewerkt. Wat het werk betreft gaat zij zich veel meer laten zien binnen de organisatie. Tevens wil ze zich verder ontwikkelen als muziektherapeut. Parallel hieraan onderzoekt ze de mogelijkheid om voor langere tijd aan een project in Nepal te kunnen werken.

Minet weet wat ze wil als ze stopt met werken. Daarnaast beseft ze dat stoppen soms echt nodig is om weer ruimte te ervaren om iets nieuws op de pakken. Haar interesse is gewekt als rouwbegeleider voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze hoopt zich binnen haar werkveld te ontwikkelen als rouwbegeleider en streeft naar een combinatie tussen woon- en rouwbegeleider (50% elk). Voor nu gaat ze vol energie en enthousiasme aan de slag als medewerker van het flexteam.  

In Sterk in Werk heeft Nicole S tijd voor zichzelf genomen en de vraag beantwoord ‘Waar word ik blij van?’. Samen werken met anderen, zichzelf verder ontwikkelen springen eruit. Nicole heeft gedeeld met haar leidinggevende wat haar bezig houdt in werk en welke ideeën ze heeft.