van stresskip naar pretkuiken

Je bent druk met al je (zorg) taken; je moet er voortdurend de aandacht bij houden en dat wil je heel graag goed doen. 

omschrijving

Kan je dat volhouden, zonder roofbouw op jezelf te plegen? Kan je ruimte geven aan een positief en ontspannen gevoel, zoals je dat zou willen? Hoe zorg je voor jezelf? Hoe zou je dat in de toekomst willen gaan doen? 

In deze training zoek je daarop jouw persoonlijke antwoorden. Je leert jezelf kennen en aanvoelen. 

inhoud en opzet

Je leert iets over je eigen “copingstijlen”.  Je ontdekt je triggers en je stressbronnen; leert wat stress kan doen met je lichaam en met je brein. Tot slot maak je een plan om effectiever met stress om te gaan en ruimte te geven aan ontspanning en plezier. Want we zijn van één ding heilig overtuigd: in iedere stresskip (m/v, jong/oud) huist ook een pretkuiken!  

De training bestaat uit voorbereidende opdrachten en drie bijeenkomsten van 3,5 uur. Daarin doorloop je drie fasen. Het begint met het (zintuigelijk) waarnemen van je spanning en ontspanning. In fase twee probeer je te snappen hoe het bij jou werkt en zoeken we antwoorden op de vraag welke invloed je er op hebt. In fase drie maak je een plan om je eigen wensen in de praktijk te brengen.

Klik hier voor de trainingkalender!

informatie en aanmelding

De RMC adviseur van jouw organisatie kan je alles vertellen over de training omgaan met stress, aan de slag met werkplezier. Kan het jou helpen in je werk? Dan nodigen we je uit deel te nemen. De aanmelding gaat altijd via deze adviseur. 

kosten

Voor medewerkers van de RMC organisaties is de training omgaan met stress, aan de slag met werkplezier gratis. Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend: we verwachten een actieve houding en aanwezigheid van jou tijdens de training.

terug naar aanbod