veerkracht - herstellen van stress

Veerkracht is de mate waarin je in staat bent om te herstellen van stress. De training geeft je meer zelfinzicht in hoe jij omgaat met werkdruk. Je krijgt handvatten hoe je stress kunt herkennen, begrijpen en beïnvloeden.

omschrijving

Als medewerker in de zorg moet je soms onder pittige omstandigheden werken. De zorg is intensief, je ervaart een werkdruk, er zijn ethische dilemma’s en er zijn veel to-do lijsten. Hoe blijf je gezond als je langdurig hiermee te maken krijgt? Hoe werkt het bij jou? wat kun je zelf doen? Daar valt wat in te leren.

inhoud en opzet

Je gaat actief aan de slag met je eigen veerkracht. Je leert signalen van stress bij jezelf herkennen, gaat beter begrijpen wat er met je gebeurt in stressvolle situaties en je krijgt handvatten hoe je stress kunt beïnvloeden.

Je werkt in verschillende werkvormen met andere deelnemers samen en werkt met reflectieve opdrachten. Naast praktische tips en inspiratie is je eigen ervaring en het delen hiervan met andere deelnemers ook een belangrijk onderdeel van de training. Vanuit deze ervaring kun je acties omschrijven waarmee je in de praktijk aan de slag gaat.

Klik hier voor de trainingkalender!

informatie en aanmelding

De RMC adviseur van jouw organisatie kan je alles vertellen over de training Focus op veerkracht. Kan het jou helpen in je werk? Dan nodigen we je uit deel te nemen. De aanmelding gaat altijd via deze adviseur. 

kosten

Voor medewerkers van de RMC organisaties is de training Focus op veerkracht gratis. Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend: we verwachten een actieve houding en aanwezigheid van jou tijdens de training.